1
Home > Voor bedrijven

Voor bedrijven

Binnen de metaalbranche is het lang niet altijd eenvoudig om goed gekwalificeerd personeel te vinden. De vergrijzing slaat toe en minder jongeren kiezen voor een carrière in de metaal. Daarom is het van groot belang aansluiting te zoeken bij het samenwerkingsverband van SMO. Zo kunnen we in de regio gezamenlijk activiteiten ontplooien om jongeren te werven en te plaatsen.

Goede begeleiding van SMO
Aanmelden bij SMO heeft nog meer voordelen. De  verdeling van leren op school (2 dagen) én in de praktijk bij het bedrijf (3 dagen) zorgt ervoor dat de leerling-medewerker met meer technische bagage op werk aanwezig is dan bij een reguliere BBL-leerling. Onze projectmanager bezoekt regelmatig zowel bedrijf als opleiding en waarborgt de kwaliteit van de opleidingen. Zo weet je zeker dat jouw leerling-medewerker goed vakonderwijs krijgt op school. Als schakel tussen opleiding en bedrijf neemt SMO je bovendien de administratie (eventueel inclusief subsidieaanvraag) rond de inzet van leerlingen grotendeels uit handen.

Samenwerken met andere bedrijven uit de regio
Een sterke metaalindustrie bouw je niet alleen. Al jaren zijn zo’n 80 metaalbedrijven uit zowel de metaalindustrie als de metaalnijverheid bij het samenwerkingsverband aangesloten. SMO is door het OOM (opleidingsfonds klein-metaal) ook officieel erkend als scholingspool. Hiermee zorgen we samen voor een hoogwaardige metaalindustrie en een sterke metaalpositie in de regio. 

Meld je bedrijf nu aan


Een greep uit de deelnemende bedrijven