1
Home > Nieuws

Nieuws

Nieuw: De opleiding Medewerker Productietechniek

Vrijdag 28 Juli 2023

De opleidingen basislasser, constructiewerker, plaatwerker, scheepsmetaalbewerker en verspaner worden samengevoegd tot één opleiding: Medewerker Productietechniek.

Diploma-uitreiking Veghel SMO 2023: 12 nieuwe gediplomeerde vakmensen staan klaar om het verschil te maken in de metaalbranche!

Dinsdag 11 Juli 2023

Afgelopen 6 juli mochten 12 SMO-leerlingen hun SMO certificaat en ROC Vakdiploma in ontvangstnemen. Het werd een feestelijke uitreiking!

SMO ontwikkelt door! Nieuw gezicht: Hans Voets

Donderdag 06 April 2023

Al jarenlang wordt het steeds lastiger om voldoende jongeren te interesseren voor werken en leren in de metaalbranche. De hoogste tijd dus om de metaalbranche op te schudden! Maar hoe...?

Diploma uitreiking SMO: 20 studenten ontvangen het SMO diploma

Maandag 01 Augustus 2022

Metaalbedrijven in de regio Oss-Uden-Veghel kunnen zich opmaken voor een nieuwe lichting vakmensen: 20 studenten van SMO behaalden deze maand het vakdiploma.

Extra open dagen SMO in april en mei in Oss en Veghel!

Maandag 04 April 2022

Plaatwerker, lasser, constructiewerker of kies je liever de kant van de mechatronica? Tijdens de extra open dag en open avonden van Stichting Metaal Opleidingen (SMO) en ROC de Leijgraaf kom je alles te weten over de verschillen

Save the date: woensdag 16 maart 2022 open dag SMO in Oss & Veghel!

Maandag 14 Maart 2022

Op woensdag 16 maart organiseren wij weer een SMO open dag. De open dag start om 15.00 en duurt tot +/- 20.30. Je bent van harte welkom om langs te komen! 

SMO slaagt wederom voor de audit en is de komende 2 jaar erkend Bedrijfsvakschool Metaaltechniek

Vrijdag 04 Februari 2022

Op 23 november 2021 heeft de tweejaarlijkse audit plaatsgevonden van het OOM (Opleiding, Ontwikkeling Metaalbewerking) bij de Stichting Metaal Opleidingen. De Stichting Metaal Opleidingen heeft de audit succesvol doorstaan.

<

Gezellige introductie nieuwe studiejaar SMO

Maandag 06 September 2021

Dinsdag 31 augustus organiseerde ROC de Leijgraaf een gezellige introductiemiddag voor alle nieuwe SMO-leerlingen.

 

 

Feestelijke diploma uitreiking SMO

Woensdag 21 Juli 2021

Goed nieuws voor metaalbedrijven in de regio Oss-Uden-Veghel: 24 studenten van SMO hebben hun vakdiploma behaald. 

(Eerste) Monteur Mechatronica verkozen als topopleiding in de MBO-keuzegids

Woensdag 17 Februari 2021

Leerlingen die de opleiding tot monteur mechatronica of eerste monteur mechatronica volgen gaan een gouden toekomst tegemoet, vertelt Stijn Janssen, onderwijsmanager techniek bij de Leijgraaf in Veghel. 

Verhoeven Family of Companies zet met COBOT in op de toekomst

Maandag 15 Februari 2021

Peter van Dijk, stagecoördinator bij Verhoeven Family of Companies vertelt over de huidige innovatie en de toekomstplannen van het bedrijf waar COBOTS een belangrijk onderdeel van uitmaken.

Investeren in je organisatie? Juist nu!

Maandag 14 December 2020

2020 was een roerig jaar voor veel organisaties. De coronacrisis heeft een grote impact op veel bedrijven. Metaal en Lastechniek Nijnsel vertelt meer over zijn toekomstige plannen en investeringen voor 2021.&

Een terugblik op het jaar 2020

Donderdag 10 December 2020

2020, het was een roerig jaar. Dat komt met name door de coronacrisis. Desalniettemin was er genoeg te melden binnen en rondom de metaalindustrie in het algemeen en SMO in het bijzonder. In dit artikel blikken we terug op het jaar 2020.

Dreiging van stakingen in de metaalsector vanuit vakbonden

Woensdag 09 December 2020

Volgens vakbond FNV grijpen werkgevers de coronacrisis aan om een te laag loonbod te bieden. Als werkgevers in de metaalsector niet ingaan op het eindbod van de vakbonden FNV en CNV, dreigen de vakbonden te gaan staken. 

OOM schiet te hulp; Crisispakket 2.0

Woensdag 18 November 2020

Investeren in opleiding en ontwikkeling van medewerkers is nu, in tijden van crisis niet voor alle ondernemers haalbaar. OOM schiet deze bedrijven te hulp met een aantal extra vergoedingen en diensten.

Welke techniek kies jij? CNC frezen, CNC draaien en verspanen verklaard.

Vrijdag 30 Oktober 2020

CNC is een overkoepelende term voor verschillende technieken. De bekendste zijn CNC frezen, CNC draaien en CNC verspanen. In dit artikel vertellen we je daar meer over.

Onderzoek wijst uit hoe metaal 'moe wordt'

Woensdag 28 Oktober 2020

Ondanks dat metaal ontzettend sterk is, zal er slijtage plaatsvinden nadat het lang genoeg gebruikt wordt. Aanhoudende, herhaalde belasting op het metaal zorgt er uiteindelijk voor dat het bezwijkt. 

Succesvol complexiteitsmanagement is nu belangrijker dan ooit

Maandag 26 Oktober 2020

De afgelopen jaren zijn productieketens steeds complexer geworden. De controle van deze complexe ketens is noodzakelijk om risico’s, zoals een afnemende productkwaliteit, te voorkomen.

Stichting Metaal Opleidingen en ROC verlengen de samenwerking met 4 jaar

Donderdag 08 Oktober 2020
Goed nieuws voor de metaalbranche; per 1 september jl. is de samenwerking tussen ROC de Leijgraaf en Stichting Metaal Opleidingen (SMO) met 4 jaar verlengd.

De werkplek als leeromgeving. Hoe organiseer je dat?

Donderdag 01 Oktober 2020

Wie het nieuwe Metaaljournaal magazine al heeft gelezen, heeft er vast al wel eens van gehoord: ‘werkplekleren’. Het werkplekleren is een initiatief van een aantal organisaties uit de metaal- en techniekbranche.

De eerste virtuele beurs voor de maakindustrie is van start

Donderdag 17 September 2020

Het coronavirus zorgt ervoor dat veel events niet door kunnen gaan. Hier hebben Fried Kaanen en Rolf Elling een oplossing voor bedacht. Zij kwamen met het idee om de eerste virtuele beurs voor de Nederlandse maakindustrie te organiseren.

Duurzaam staal verwerken: eerste duurzame staalfabriek o.b.v. waterstof in Zweden

Vrijdag 11 September 2020

In Zweden is een beslissende stap gezet door SSAB, LKAB en Vattenfall opweg naar een fossielvrije staalfabriek. De unieke proeffabriek HYBRIT (Hydrogen Breakthrough Ironmaking Technology) is in werking gesteld.

Na lange tijd weer een groeiende industrie

Donderdag 03 September 2020

Er is sprake van een eerste verbetering van bedrijfsomstandigheden sinds maart. De NEVI Purchasing Managers’ Index (PMI) steeg namelijk van 47.9 in juli naar 52.3 in augustus. 

Vakpaspoort Techniek; het complete overzicht van jouw vakmanschap

Donderdag 20 Augustus 2020

Al je kwalificaties en certificaten inzichtelijk in één duidelijk overzicht; dat is het Vakpaspoort Techniek.

Erkend leerbedrijf? Maak gebruik van deze subsidieregelingen!

Woensdag 05 Augustus 2020

Een erkend leerbedrijf worden om een bbl-leerling in je bedrijf te plaatsen levert je bedrijf diverse voordelen op waaronder een aantal aantrekkelijke subsidieregelingen. Meer weten? Lees snel verder.

Voordelig je vakkennis bijslijpen met de OOM Summerschool

Maandag 27 Juli 2020

Met de OOM Summerschool kun je voordelig je kennis bijspijkeren over het metaalvak. Via oZone, het leerplatform voor techniek zijn diverse cursussen, tegen voordelige tarieven, te volgen. 

BBL studenten en Corona, de meest gestelde vragen

Donderdag 23 Juli 2020

De Coronacrisis is sinds februari dit jaar dagelijks onderwerp van gesprek. We nemen je mee door de meest gestelde vragen en het antwoord daarop rondom de leer-werkplek en Corona.

 

Diploma drive in; 25 studenten ontvangen SMO Diploma

Donderdag 16 Juli 2020

Goed nieuws voor metaalbedrijven in de regio Oss-Uden-Veghel: 25 studenten van SMO hebben hun vakdiploma behaald.

Innovatie blijkt dé sleutel tot succes om uit de crisis te komen

Donderdag 16 Juli 2020

In de afgelopen maanden is de technologische maakindustrie onder druk komen te staan als gevolg van de coronacrisis. Dit ging gepaard met omzetverliezen en onder druk staande liquiditeitsposities.

BKRS Crane Systems, een uitdagend leerwerkbedrijf!

Maandag 22 Juni 2020

Bij BKRS Crane Systems (Veghel) worden SMO-leerlingen breed opgeleid en klaargestoomd voor de metaalindustrie. De leerlingen zien het hele productieproces van A tot Z!

SMO organiseert Corona- proof Diploma-uitreiking op 6 en 9 juli 2020

Maandag 22 Juni 2020

De diplomauitreiking van de Stichting Metaal Opleidingen staat weer voor de deur. Dit jaar in een aangepaste vorm.

Meer mensen werkzaam in de technieksector!

Woensdag 17 Juni 2020

Het aantal mensen dat werkzaam is in de techniek is gegroeid. Dat blijkt uit de jaarlijkse Monitor Techniekpact. De toename is een gevolg van nieuwe toetreders op de arbeidsmarkt. 

Veilig werken in het MKB-metaal tijdens coronaperiode

Dinsdag 26 Mei 2020

Op basis van de RIVM richtlijnen is er door de Metaalunie en FME een handreiking opgesteld voor veilig werken tijdens de coronaperiode.

VOVU Metaalbewerking: “Onbemand produceren mogelijk door robotcellen”

Maandag 25 Mei 2020

Wederom een nieuwe ontwikkeling bij VOVU metaalbewerking, namelijk ‘robotcellen’. In dit artikel legt Guus Fleskens uit wat dat precies is en hoe VOVU daardoor onbemand kan produceren.

Extra vergoeding voor SMO leerwerkbedrijven vanwege coronacrisis

Woensdag 20 Mei 2020

Om leerwerkbedrijven te ondersteunen in de coronacrisis, biedt Opleiding Ontwikkeling Metaalbewerking (OOM) een tijdelijke additionele maatregel (TAM) aan.

VOVU metaalbewerking: De meetkamer laten bedienen door een robot, een heel proces!

Dinsdag 28 April 2020

VOVU metaalbewerking staat niet stil en heeft regelmatig nieuwe ontwikkelingen. Eén van die ontwikkelingen is ‘de meetkamer’. Een interessante toepassing waarbij het proces een grote rol speelt.

SMO-leerling Martijn van Kemenade verovert 3e plek bij Skills Heroes Lasser

Maandag 23 Maart 2020

SMO-leerling Martijn van Kemenade van ROC de Leijgraaf mocht deelnemen aan de finales van de Skills Heroes Lasser en veroverde een mooie 3 plaats. Martijn kijkt tevreden terug op deze bijzondere prestatie.

TechniShow/ESEF Maakindustrie verplaatst naar begin september i.v.m. coronavirus

Zondag 15 Maart 2020

De TechniShow stond gepland van 17 t/m 20 maart, maar is, vanwege het coronavirus, uitgesteld naar 1 t/m 4 september 2020. De TechniShow is het grootste en meest complete platform voor de maakindustrie van de Benelux.

Nieuwe opleiding Smart Industry bij ROC De Leijgraaf in Veghel

Woensdag 11 Maart 2020

ROC De Leijgraaf, SMO en diverse andere partijen ontwikkelen momenteel om in te spelen op de 'vierde industriële revolutie' de opleiding Smart Industry. Paul Bekkers (ROC) vertelt er in dit artikel alles over.

Continuïteit in subsidie Praktijkleren is hard nodig voor instroom BBL-opleidingen

Woensdag 11 Maart 2020

De overheid bezuinigt op de subsidie Praktijkleren. Volgens Hannie Vlug van het SBB moet die subsidie echter juist mee ademen met de groei van het aantal studenten. In dit artikel vertelt Will van Roosmalen van SMO er meer over.

Door SMO-leerlingen gemaakte boot vaart in Uganda

Donderdag 05 Maart 2020

De boot die door SMO-leerlingen is gemaakt en gedoneerd is aan Stichting HWMCO-Nederland & NiCA Foundation vaart inmiddels in Uganda. 

SMO-leerling Martijn van Kemenade van De Leijgraaf naar finale Skills Heroes Lasser MAG/BMBE

Maandag 17 Februari 2020

Martijn van Kemenade uit Nijnsel heeft zich na voorrondes geplaatst voor de finale van de Skills Heroes Lasser die 2 t/m 6 maart plaatsvinden. Hij behoort daarmee tot de vier beste lassers van Nederland.

Techniekdag Uden biedt toekomstige techniekleerlingen uniek kijkje in de keuken

Woensdag 29 Januari 2020

Op 21 maart 2020 vindt van 10.00u tot 15.00u de Techniekdag in Uden plaats. De Techniekdag is ontstaan uit een samenwerking van een aantal bedrijven die bij elkaar in de buurt op het industrieterrein in Uden gevestigd zijn.

Extra open avond bij SMO op 6 februari a.s.

Dinsdag 28 Januari 2020

Stichting Metaal Opleidingen organiseert, samen met het ROC, op 6 februari a.s. een extra open avond. De avond vindt plaats van 16.00 tot 20.00u en is bedoeld voor jongeren die interesse hebben in een metaalopleiding.

Minister Koolmees brengt werkbezoek aan Metaal en Lastechniek Nijnsel

Woensdag 22 Januari 2020

Ontzettend trots en dankbaar, dat was Marco van de Braak, directeur bij Metaal- en Lastechniek Nijnsel na het bezoek van Minister Koolmees.

SMO weer voor twee jaar officieel erkend scholingspool

Dinsdag 21 Januari 2020

6 november 2019 heeft de tweejaarlijkse audit plaatsgevonden van het OOM (Opleiding, Ontwikkeling Metaalbewerking) bij de Stichting Metaal Opleidingen.

Veiligheid op de werkvloer: 4 onmisbare tips!

Vrijdag 10 Januari 2020

Wanneer je werkzaam bent binnen de metaalbranche kun je te maken krijgen met risicovolle werkzaamheden. Hoe zorg je dat je veiligheid gewaarborgd is en wat heb je hiervoor nodig? Lees snel verder!

De voorlichtingsrondes zijn begonnen!

Maandag 09 December 2019

Vanaf 7 november is de Stichting Metaal Opleidingen op pad om voorlichting te geven over het SMO-traject. Lees snel verder! 

3D printen, de toekomst van de metaalindustrie?

Dinsdag 03 December 2019

3D printen wordt steeds meer ingezet in de huidige maakindustrie, en ook in de metaalbranche zien we het steeds vaker terugkomen. Wat zijn de huidige ontwikkelingen en verwachtingen voor de metaalbranche? In dit artikel lees je er meer ove

Jamie Arts, zij-instromer van SMO, zit helemaal op zijn plek bij Orangeworks in Oss

Dinsdag 26 November 2019

In dit artikel interviewen we Jamie Arts. Hij is 25 jaar oud en momenteel werkzaam bij Orangeworks in Oss. Hij is een aantal jaar geleden als zij-instromer het SMO-traject ingegaan.

Meiden in de metaal, een ijzersterke combinatie!

Maandag 18 November 2019

Meiden in de metaal, voorheen waren ze haast zeldzaam. Toch komen sinds enkele jaren ook de dames langzaam om de hoek kijken om te ontdekken wat de metaalsector te bieden heeft.

Startsein gegeven voor Sterk Techniekonderwijs in de regio

Woensdag 06 November 2019

Sterk Techniekonderwijs in de regio is een unieke regionale samenwerking tussen (vmbo- en mbo-) scholen en het bedrijfsleven ter verbetering van het techniekonderwijs. Onlangs is het startsein voor dit project gegeven.

Open dag SMO & ROC de Leijgraaf op 15 november 2019

Dinsdag 29 Oktober 2019

Tijdens de open dag van Stichting Metaal Opleidingen (SMO) en ROC de Leijgraaf op 15 november 2019 kom je alles te weten over de verschillende (vervolg)opleidingen in de metaalbranche.

Jos Vissers (SBB): “Samen met scholen en SMO vakmensen opleiden”

Maandag 21 Oktober 2019

SBB kijkt of bedrijven geschikt zijn om leerlingen te kunnen en mogen opleiden. Jos Vissers legt uit hoe dat precies zit.

Mede dankzij lidbedrijven is metaalsector BBL-kampioen

Vrijdag 11 Oktober 2019

De metaalsector is BBL-kampioen. Daarmee is BBL onmisbaar voor de instroom van techniek.

Als VMBO-school doen we er alles aan om leerlingen enthousiast te maken voor techniek

Woensdag 09 Oktober 2019

Fons Sommers en Wim van Dorst zijn werkzaam bij Scholengroep Het Hooghuis in Oss. In dit artikel vertellen zij over de samenwerking tussen SMO en de VMBO-school. 

Zes tips voor het maken van de juiste studiekeuze

Donderdag 03 Oktober 2019

Tegen het einde van de middelbare schoolperiode komen veel studenten voor een van de lastigste vragen uit de studietijd te staan; welke vervolgstudie ga je doen? In dit artikel helpen we je op weg met 6 onmisbare tips.</s

De scholingspool Stichting Metaal Opleidingen; een bijzondere opleidingsroute!

Donderdag 19 September 2019

Stichting Metaal Opleidingen is één van de erkende 21 scholingspools in Nederland. Maar wat is een scholingspool eigenlijk? En wat is het voordeel om hierbij aangesloten te zijn?

Hoe vind ik een geschikt leerbedrijf?

Maandag 09 September 2019

Hoe vind ik een geschikt leerbedrijf en waar moet je op letten bij het maken van je keuze? Je leest er alles over in dit artikel! 

Subsidieregeling Praktijkleren aanvragen? Doe het voor 16 september a.s.!

Donderdag 29 Augustus 2019

Net als voorgaande jaren is het ook dit jaar weer mogelijk om een subsidie aan te vragen voor leerling-medewerkers van SMO. Dit kan via de ‘Subsidieregeling Praktijkleren MBO’ en dient voor 16 september 2019 gedaan te worden.

FMI: Volop mogelijkheden tot ontwikkelen in de breedte.

Donderdag 15 Augustus 2019

Ron Sacré is managing director bij FMI. Binnen de tak in Uden werkt hij regelmatig met onder andere SMO-leerlingen. “Bij FMI ligt de focus op zelfsturende teams en veel eigenaarschap voor de medewerkers."

Wat is het voordeel van een BBL-opleiding?

Maandag 12 Augustus 2019

Bij Stichting Metaal Opleidingen (SMO) krijgen we regelmatig de vraag gesteld wat het voordeel is van een BBL-opleiding? Ook in vergelijking met een BOL-opleiding. Het antwoord op die vraag lees je in dit artikel.

Steeds groter personeelstekort in de metaalsector

Dinsdag 06 Augustus 2019

Het blijft lastig om personeel te vinden in de metaalsector. Voor werkgevers al jaren één van de grootste uitdagingen. Men is vooral op zoek naar vakmensen zoals lassers en verspaners.

Omscholen naar de techniek? Vérine zet de stap!

Dinsdag 23 Juli 2019

Vérine is 21 jaar oud en weet het zeker; ze wil de techniek in! Ze deelt haar ervaringen over haar omscholing en het SMO traject.

24 studenten geslaagd voor SMO - metaalopleiding

Maandag 15 Juli 2019

Mooi nieuws voor metaalbedrijven in de regio Oss-Uden-Veghel: 24 studenten van SMO hebben hun vakdiploma behaald. 

Afgestudeerd, en nu?

Vrijdag 28 Juni 2019

Gefeliciteerd! Je SMO-diploma is in de pocket! Waar moet je rekening mee houden nu je gaat werken of doorstuderen? Je leest er meer over in dit artikel.

Geslaagde Week van de Techniek en Technologie in Oss

Woensdag 05 Juni 2019

20 t/m 25 mei 2019 vond de week van de techniek en Technologie plaats in Oss. Een interessante week waarbij ruim 20 bedrijven in Oss meer dan 800 basischoolleerlingen ontvingen voor een kijkje in de keuken van de techniek.

De laatste loodjes! 9 Juli 2019 Diploma uitreiking SMO

Dinsdag 04 Juni 2019

Voor veel SMO leerlingen uit het laatste leerjaar is de finish in zicht. 

 

VOVU metaalbewerking: Stap voor stap op weg naar procesmatig denken

Maandag 03 Juni 2019

Guus Fleskens van VOVU metaalbewerking (praktijkbegeleider SMO) vertelt over technologische ontwikkelingen in het vakgebied die voor veel veranderingen hebben gezorgd, voor zowel bedrijven als SMO-leerlingen.

Door SMO-leerlingen gemaakte boot voor Uganda gedoneerd aan Stichting HWMCO-Nederland & NiCA Foundation

Dinsdag 28 Mei 2019

Op 9 mei jl. is de door SMO-leerlingen gemaakte boot tijdens een feestelijke bijeenkomst overgedragen aan Stichting HWMCO-Nederland. Zij gaan er zorg voor dragen dat de boot op zijn eindbestemming in Uganda terechtkomt.

Een BBL Leerling in je bedrijf, waar moet je op letten? 3 Tips!

Woensdag 08 Mei 2019

3 belangrijke tips waar je op moet letten op het moment dat een BBL leerling in je bedrijf werkzaam is.

"Het mooiste is om de leerlingen te zien (door) groeien!”

Woensdag 01 Mei 2019

Natasja Bekkers van Metallure vertelt over haar ervaringen met het SMO traject binnen Metallure

SMO roept bedrijven op om meer aandacht te geven aan veilig werken

Vrijdag 26 April 2019

Uit cijfers van ISZW blijkt dat het aantal bedrijfsongevallen jaarlijks nog altijd stijgt. Na ISZW en SBB roept ook Stichting Metaal Opleidingen lidbedrijven op om meer aandacht te geven aan gezond en veilig werken.

“Het SMO-traject is de ideale manier om het bedrijfsleven in te stappen”

Maandag 15 April 2019

Praktijkbegeleider Maarten Spierings over zijn ervaringen met SMO leerlingen bij Van Grinsven Metaalbewerking. 

“De praktijkwerkstukken op school mag je als BBL-leerling vaak zelf tekenen en verzinnen.”

Donderdag 28 Maart 2019

SMO-leerlingen gaan een aantal dagen per week naar school om daar theorievakken en praktijk te volgen. In dit artikel vertelt praktijkbegeleider Albert Sengers over hoe dat in zijn werk gaat.

Breng jouw metaalbedrijf onder de aandacht via Stichting Metaal Opleidingen!

Donderdag 28 Maart 2019

Stichting Metaal Opleidingen wil bedrijven die actief zijn in de metaalsector, en natuurlijk de SMO-lidbedrijven in het bijzonder, oproepen om zichzelf sterker te profileren naar buiten toe.

De vijf belangrijkste trends in de metaalbranche

Woensdag 13 Maart 2019

Wat zijn de belangrijkste trends om het komende jaar rekening mee te houden in de metaalbranche?

De digitale revolutie verandert werken in de metaalbranche

Maandag 11 Maart 2019

Werken in de metaalbranche is uitdagend en dat wordt het nog meer dankzij de digitale revolutie. Nieuwe technieken doen hun intrede en vormen handige hulp- en automatiseringstools.

Virtueel lassen met de lassimulator van SMO

Donderdag 28 Februari 2019

Virtueel lassen, het kan met de lassimulator die in het bezit is van Stichting Metaal Opleidingen. De lassimulator biedt een prima lassimulatie, waardoor het net lijkt of je aan het lassen bent.

" Ik zit hier helemaal op mijn plek"

Woensdag 20 Februari 2019

Mark is 17 jaar en volgt sinds september 2018 het BBL-traject Eerste Monteur Mechatronica niveau 3 bij ROC de Leijgraaf in Veghel.

SMO-leerlingen maken boot voor school in Uganda

Dinsdag 19 Februari 2019

Het is bijna zover; de boot die SMO-leerlingen in hun opleiding hebben ontwikkeld wordt komende maand overgedragen aan mensen van een school in Uganda.

SMO leerlingen werken mee aan 5 meter hoog replica zwaard in Oss

Dinsdag 29 Januari 2019

Heb jij hem al gezien? Het reuzenzwaard op de nieuwe rotonde bij Museum Jan Cunen in Oss. De stalen replica van het wereldberoemde zwaard is gesmeed door medewerkers en SMO leerling van Baaijens Constructie.

SMO kijkt terug op geslaagde open dag ROC de Leijgraaf

Dinsdag 29 Januari 2019

We kijken terug op een geslaagde opendag van ROC de Leijgraaf waar SMO samen met andere metaalbedrijven zich presenteerde

SMO lanceert promotievideo voor Noordoost-Brabantse metaalsector

Vrijdag 18 Januari 2019

Stichting Metaal Opleidingen, al sinds 1990 de verbindende factor tussen leerlingen en metaalbedrijven, heeft onlangs een flitsende video gelanceerd.

SLB GROUP koploper in certificering voedselveiligheid

Vrijdag 01 December 2017

In navolging van een deel van onze lassers, hebben nu ook enkele engineers het HDN-certificaat behaald. Hiermee voldoen zij aan de strengste eisen op het vlak van voedselveiligheid. 

Derdejaars SMO-leerlingen maken een boot als eindopdracht

Woensdag 26 April 2017

Alle technische vaardigheden die de derdejaars SMO-leerlingen allround constructiewerker en allround plaatwerker in hun opleiding hebben geleerd, komen bij elkaar in de eindopdracht: het maken van een boot. Van ontwerp tot eindproduct.

Archief

Een greep uit de deelnemende bedrijven