1
Home > Nieuws > Diploma in de pocket voor 36 studenten van SMO

Diploma in de pocket voor 36 studenten van SMO

Donderdag 19 Juli 2018

Ze mogen zich nu echte vakkanjers noemen: de 36 geslaagden van SMO. De leerlingen volgden diverse BBL-opleidingen in de metaal. Tijdens een feestelijke uitreiking op 10 juli in Dome-X in Oss namen ze hun vakdiploma in ontvangst. Bijna alle studenten hebben al een baan in de metaalbranche te pakken.

Familie, vrienden, opleiders en vertegenwoordigers van metaalbedrijven waren allemaal van de partij bij de diploma-uitreiking. Net als een trotse Will van Roosmalen, projectmanager SMO, die het welkomstwoord voerde. ‘’De meesten van jullie startten de opleiding als puber en zijn nu jongvolwassene geworden. Jullie hebben een mooie ontwikkeling doorlopen en kunnen nu een verdere stap zetten in de richting van het bedrijfsleven’’, aldus Will.

Volop werk in de metaalbranche
Voor de studenten is een rooskleurige toekomst weggelegd. Want het gaat goed met de economie. Metaalbedrijven staan dan ook te springen om goede vakmensen. En dat zijn deze leerlingen. Er werden mbo-diploma’s op niveau 2, 3 en 4 uitgereikt. ‘’Een fantastisch resultaat!’’, zegt Will tijdens de uitreiking. Niet zo gek dus dat de meeste geslaagden al verzekerd zijn van een baan.

Verder leren
Binnen de metaalbranche is steeds meer behoefte aan vakmensen met een hoger opleidingsniveau. Een groot aantal van de geslaagden heeft daarom al aangegeven zich verder te willen ontwikkelen. SMO speelt hierop in door deze groep bijscholingstrajecten en vervolgopleidingen aan te bieden.

Bekijk alle foto’s van de diploma-uitreiking

Een greep uit de deelnemende bedrijven