1
Home > Nieuws > 37 SMO-leerlingen geslaagd voor hun metaalopleiding

37 SMO-leerlingen geslaagd voor hun metaalopleiding

Woensdag 12 Juli 2017

Mooi nieuws voor metaalbedrijven in de regio Oss-Uden-Veghel: 37 studenten van SMO hebben hun vakdiploma behaald. De leerlingen studeerden af in de richtingen (allround) constructiewerker, allround plaatwerker en (eerste) monteur mechatronica. Donderdag 6 juli namen de geslaagden hun diploma in ontvangst tijdens een feestelijke uitreiking in Dome-X.

Bij de diploma-uitreiking waren naast vrienden, familie en opleiders ook vertegenwoordigers van metaalbedrijven in groten getale aanwezig. Tijdens een metaalopleiding bij SMO combineren jongeren leren op het ROC en werken bij een metaalbedrijf. En dat werpt zijn vruchten af. “Op een enkeling na hebben alle geslaagden nu al een baan of leerwerkplaats voor hun vervolgopleiding”, vertelt een trotse Will van Roosmalen, projectmanager SMO.

Meer vraag naar vakmensen op hoog niveau

Sinds dit schooljaar biedt SMO een doorlopende leerlijn aan. Leerlingen kunnen opleidingen volgen op mbo-niveau 2, 3 en 4. Hierdoor zijn er dit jaar meer studenten geslaagd dan vorig jaar. Van Roosmalen: “In de metaalbranche is steeds meer vraag naar hoger opgeleide vakmensen. Daarom stimuleren wij doorstuderen. Nu hebben we voor het eerst een lichting geslaagden op niveau 3. Volgend jaar komt daar ook niveau 4 bij.”

Samenwerking tussen scholen en bedrijfsleven

Door vergrijzing en de bovengemiddelde economische groei in de regio Eindhoven wordt de vraag naar geschoolde metaalwerkers alleen maar groter. Door onderwijs en bedrijfsleven met elkaar te verbinden speelt SMO hierop in. Bedrijven die zich aansluiten bij SMO hebben een streepje voor bij het plaatsen van nieuwe metaalleerlingen en de stichting waarborgt de kwaliteit van het onderwijs.

 

Bekijk alle foto’s van de diploma-uitreiking.

Een greep uit de deelnemende bedrijven